Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess otrdien atzinis, ka neizslēdz iespējamību par jaunas spriedzes izraisīšanos Igaunijas un Krievijas starpā.

"Krievija ir pilnīgi neprognozējama, ja viņi vēlas problēmu, viņi to rada," uzskata Ilvess. "Krievijā ir cilvēki, kuriem ir grūti saprast, ka ir iespējams uz postpadomju bāzes izveidot funkcionējošu liberālu demokrātiju. Manuprāt, tā ir viena no problēmām."

Igaunijas prezidents tāpat pauda viedokli, ka "tūkstoš reižu interesantāk ir vērot, kas notiek Briselē, nevis uz austrumiem no mums".

Izsakoties Krievijas jautājumā, augstais viesis arī uzsvēra, ka "nepastāv attiecības starp Krieviju un Igauniju, ir tikai attiecībās starp Krieviju un Eiropas Savienību".

Ilvess bija ieradies Vīnē divu dienu vizītē.

Pēc tikšanās ar Austrijas prezidentu Heincu Fišeru abu valstu galvas Vīnes un Tallinas attiecības raksturoja kā izcilas, norādot, ka nākotnē abu valstu sadarbības centrā būs tādi jautājumi kā kultūra un izglītība. Abas valstis pieliks arī pūles, lai iegūtu vietu ANO Cilvēktiesību padomē.

Ilvess tikās arī ar Vīnes mēru Mihaelu Hoiplu un parlamenta spīkeri Barbaru Prameri, kā arī ar austriešu uzņēmēju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!