Foto: LETA
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savā "Twitter" kontā Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) uzslavējis kā "ļoti drosmīgu cilvēku un ļoti labu ārlietu ministru", savukārt Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteris Ilmārs Tolstovs, atzīmējis, ka viņam kā Latvijas pilsonim "ir skumji, ka ministrs lepojas ar grēku".

"Ļoti drosmīgs cilvēks un ļoti labs ārlietu ministrs," mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis Ilvess. Ilvess Rinkēviču uzslavēja neilgi pēc tam, kad Rinkēvičs nāca klajā ar paziņojumu par savu homoseksualitāti. 

Savukārt Tolstovs piektdienas rītā atzīmējis, ka „katrs var būt tāds kā viņš ir", taču savu ierakstu noslēdzis ar jautājumu, „bet ar to lepoties?", piebilstot, ka no ministra puses ir divkosīgi šādu informāciju publiskot tieši pēc vēlēšanām. 










Savukārt Lietuvas Geju līga apsveic Rinkēviču un aicina līdzīgi rīkoties arī Lietuvas līderus. "Apsveikumi Edgaram Rinkēvičam! Tagad ir laiks Lietuvas līderiem," ierakstīts organizācijas "Twitter" profilā.


Vēstīts, ka Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs ceturtdien, izmantojot mirkļbirku "#proudtobegay" (lepns būt gejs), savā "Twitter" kontā nācis klajā ar paziņojumu, ka Latvijā ir jārada tiesisks regulējums visu veida partnerattiecībām un viņš ir gatavs par to cīnīties.


Edgars Rinkēvičs Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka viņa "Twitter" konts nav uzlauzts un tajā rakstītais ir patiess. Pagaidām viņš nesniedz komentārus, kāpēc tagad nāk klajā ar šādu paziņojumu.

Rinkēvičs ir pirmais Latvijas politiķis, kurš nāk klajā ar šādu paziņojumu.

Līdz šim Rinkēvičs par savu privāto dzīvi runājis izvairīgi - piemēram, 2011. gadā, sniedzot interviju žurnālam "IR", viņš atsacījies atbildēt uz jautājumiem, vai viņam ir ģimene un bērni, uzsverot, ka nodala savu privāto dzīvi no publiskās. Latvijas krieviski rakstošā prese jau ilgāku laiku vērpa intrigas par ārlietu ministra privāto dzīvi, norādot, ka viņš, esot pusmūžā, joprojām dzīvo kopā ar savu māti un nav precējies

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!