Austrālijas imigrācijas iestādes meklē 108 Sidnejas olimpisko un paraolimpisko spēļu dalībniekus, kas pēc vīzu termiņa izbeigšanās joprojām nav pametuši valsti.
Par to piektdien paziņoja Austrālijas Imigrācijas departamenta pārstāvis, norādot, ka lielākoties meklējamo personu skaitā ir delegāciju oficiālās personas, bet sportisti vainīgo sarakstos minēti daudz retāk.

Divus mēnešus pēc paraolimpisko spēļu un trīs mēnešus pēc Sidnejas olimpisko spēļu beigām Austrālijā aizkavējies 61 valsts pārstāvis. Meklējamo personu sarakstā līdere ar 11 cilvēkiem ir ASV, kam seko Apvienotā Karaliste ar astoņām personām. Mazāks pārkāpēju skaits ir Spānijai, Vācijai, Krievijai, Nigērijai, Japānai, Ekvatoriālajai Gvinejai, Kubai un Gabonai.

Austrālijas valdības pārstāvji cer uz aizkavējušos personu labprātīgu aizbraukšanu, taču vajadzības gadījumā valsts struktūras ir gatavas vainīgos arī deportēt, norādīja Imigrācijas departamenta pārstāvis.

Kopumā 38 000 olimpisko spēļu dalībnieku, kā arī 8000 paraolimpiešu saņēma īpašas vīzas, kas ļāva uzturēties Austrālijā līdz 2000. gada 1.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!