Foto: DELFI

Modernās mākslas muzejs Bolcāno, Itālijas ziemeļos, atslēdzis bezvadu interneta tīklu (WiFi), jo tas piesaistījis pārāk lielu skaitu imigrantu, kuri sākuši palikt agresīvi pret muzeja darbiniekiem, trešdien paziņojusi muzeja direktore.

Kreisā spārna politiķi un intelektuāļi kritizējuši muzeja lēmumu, bet labējo uzskatu piekritēji pauduši atbalstu.

Muzeja direktore sacīja, ka iestājas par savu lēmumu, ko uzskata par likumīgu.

Nelegālie imigranti, kuri paļaujas uz sociālajiem tīkliem, sazinoties ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem, sāka plūst uz muzeju aprīlī un sākotnēji tika laipni uzņemti, bet decembrī situācija jau kļuva nedaudz nekontrolējama, norādīja direktore, piebilstot, ka bijušas vairākas nepatīkamas situācijas.

Pēc direktores teiktā, imigranti sākuši uzvesties tā, it kā muzeja telpas būtu patversme, - gulējuši muzejā, vairākos gadījumos piedzērušies cilvēki apvainojuši muzeja darbiniekus, īpaši sievietes.

Muzeja direktore lūgusi varasiestādes nodrošināt imigrantiem alternatīvu uzturēšanās vietu vai palielināt policistu skaitu muzejā, bet velti, tādēļ arī īstenoti citi pasākumi.

Viņa sacīja, ka bezvadu interneta tīkls atslēgts kopš 23. decembra, lai aiztaupītu potenciāli nepatīkamas situācijas muzeja darbiniekiem, kuri svētku dienās strādā mazākā skaitā.

Direktore uzsvēra, ka WiFi atslēgts uz laiku un no 7. janvāra tiks atjaunots, bet tikai konkrētās muzeja zonās, vai arī, iespējams, tiks uzlikta parole. Tomēr direktore sacīja, ka parole, protams, tiks atklāta visiem, kas to lūgs.

Bolcāno ir starpposms nelegālajiem imigrantiem, kas ar vilcienu dodas tālāk uz Austriju un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!