Foto: AP/Scanpix/LETA
Pašpasludinātam indiešu garīgajam guru Rampalam (attēlā centrā) un vēl 14 viņa sekotājiem piespriests mūža ieslodzījums par četru sieviešu un 18 mēnešus veca bērna slepkavību 2014. gadā, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Harjānas štata tiesa atzina Rampalu par vainīgu vēl vienā slepkavības lietā, kurā spriedums tiks pasludināts trešdien. Tiesas spriedums Čandīgarhas pilsētā paziņots stingras drošības apstākļos.

Četras mirušās sievietes un bērns tika atrasti mazā aizslēgtā istabiņā Rampalas sektas kopienas mītnē. Upuri tur bija ieslodzīti, kamēr ārpusē notika policijas un sektas sekotāju sadursmes, kurās gāja bojā vismaz seši cilvēki.

Sievietes un bērns mazajā telpā nosmakuši. Vēl viena istabā atrasta sieviete nogādāta slimnīcā, kur vēlāk mirusi.

Rampals sākotnēji tika apsūdzēt par saistību ar 2006. gadā notikušu slepkavību, kad kādā no viņa sektas āšramiem, kas Indijā ir vairāki, gāja bojā vīrietis. Guru noliedza savu vainu un tika atbrīvots pret drošības naudu.

Tiesa nolēma viņu arestēt, kad viņš atkārtoti neieradās tiesā uz lietas izskatīšanu. Taču Rampals atteicās padoties policijai, kas 2014. gada novembrī ieradās pēc guru viņa nocietinātajā sektas mītnē Barvālā.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tūkstošiem Rampala sekotāju iesaistījās sadursmēs ar likumsargiem, traucējot viņu iekļūšanu āšramā. Nedēļu ilgajās sadursmēs tika ievainoti vairāk nekā 200 cilvēki.

Policija guru bruņotos sekotājus apsūdzēja ķīlnieku sagrābšanā, kā arī sieviešu un bērnu izmantošanā par dzīvo vairogu.

Rampals ir dzimis zemnieku ģimenē 1951. gadā. Pēc inženierzinātņu diploma iegūšanas viņš sāka strādāt Harjānas štata sabiedriskajā sektorā un kļuva par gaišreģa mācekli, skaidro BBC.

Foto: Publicitātes attēli

1994. gadā viņš sāka teikt uzrunas cilvēku grupām. Augošais sekotāju pulks pamudināja viņu 1999. gadā izvedot pirmo āšramu, bet vēl pēc gada kungs pameta savu valdības darbu.

Sekta auga plašumā un tai ir desmiti tūkstoši sekotāju vairākos štatos. Rampals sludina, ka viņš ir spējis izārstēt tūkstošiem cilvēku hroniskās slimības un padarīt turīgas nabadzīgas ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!