Kāds pensionēts indiešu mehāniķis apgalvo, ka pēdējo 364 dienu laikā pārticis no vārīta ūdens un saules gaismas, informē "Ananova". Hira Ratans Maneks cenšas pierādīt, ka cilvēka ķermenis var pārvērsties fotogalvaniskā šūnā, kas saules starus pārvērš enerģijā.
64 gadus vecā vīra veselības stāvokli pirms gavēņa pārbaudīja organizācijas "Health Care International" multiterapiju institūta un Džainistu ārstu asociācijas mediķi.

"Mēs, cilvēki, galvenokārt pārtiekam no sekundārās saules enerģijas, jo augi, ko lietojam pārtikā, aug no saules enerģijas," apgalvo Maneks. "Mums tikai jāiemācās uzsūkt enerģiju no tās pirmavota."

Intervijā laikrakstam "The Times of India" Maneks paskaidroja, ka, lai iemācītos izmantot saules enerģiju, sākumā ik rītu dažas sekundes jāvēro uzlecošā saule. Pamazām šis laiks jāpalielina līdz 30 vai 35 minūtēm.

Pēc Maneka teiktā, kad sasniegta 15 minūšu robeža, vēlme pēc ēdiena lēnām izzūd. Kad gavētājs spēj skatīties saulē pusstundu, smadzenēs jau esot izstrādājusies spēja uzglabāt saules enerģiju.

Tagad Manekam enerģijas atjaunošanai vajadzīga tikai 40 līdz 45 minūšu ilga pastaiga saules gaismā.

Neirofiziķis Sudhirs Šahs, kurš līdz ar citiem mediķiem sekojis Maneka veselībai, saka: "Mēs uzskatām, ka šis ir hroniska adaptācijas sindroma gadījums, kad pēc 16 līdz 30 dienu ilgas badošanās samazinās ķermeņa prasība pēc enerģijas. Tas tiek panākts, nomācot receptoru darbību."

Taču Šahs neizslēdz iespēju, ka šajā procesā tiek aktivizēta smadzeņu daļa, kurā norisinās parapsihiski procesi, piemēram, attīstās sestā sajūta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!