Kāds 28 gadus vecs indietis pavadīja vairāk nekā astoņus gadus cietumā jau pēc tam, kad tiesa viņu bija pasludinājusi par nevainīgu, jo neviens nebija papūlējies viņam paziņot, ka viņš ir brīvs, otrdien ziņoja televīzijas kanāls "Star News".
Indijas Orisas štata augstākā tiesa 1994.gadā pasludināja Pratapu Najaku par nevainīgu, bet par to viņu neinformēja ne amatpersonas, ne ģimene. Ja tam pievieno laiku, ko Najaks nosēdēja cietumā prāvas laikā, viņš pavadījis cietumā 14 gadus par noziegumu, ko viņš nebija izdarījis.

Līdz ar tiesu sistēmu Najaks notikušajā vaino arī savu ģimeni. "Nevienam nebija nekādas daļas gar mani. Pat ne manis paša ģimenei. Viņiem nebija ne naudas, ne intereses. Protams, es nīku cietumā," viņš teica "Star News".

Kad Najaks vēl mācījās skolā, viņš tika aizturēts vardarbīgā divu ģimeņu sadursmē savā ciemā un viņam līdz ar vēl pieciem cilvēkiem tika piespriests mūža ieslodzījums cietumā. 1994.gadā tiesa visus sešus attaisnoja. Visu šo laiku pārējie pieci bija atbrīvoti pret drošības naudu. Kad spriedums tika pasludināts, Najaka advokāts bija miris un neviens nepapūlējās informēt ne cietuma administrāciju, ne pašu Najaku.

Arī ģimene viņu nesagaidīja ar atplestām rokām. "Kā es par viņu rūpēšos? Mums pašiem nepietiek ko ēst," teica viņa tēvs Rahass Najaks, kurš ir nabadzīgs amatnieks un gatavo izstrādājumus no bambusa. "Ja viņš būtu pabeidzis izglītību, viņam tagad būtu bijis labs darbs. Viņi sabojāja dēlam dzīvi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!