Indijas policija arestējusi skolas kopmītnes vadītāju, kuru apsūdz par to, ka, sodot par pieslapinātu gultu, tā spiedusi skolniecei dzert pašai savu urīnu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Skolnieces vecāki apsūdzējuši Pata Bavanas skolas kopmītnes vadītāju, ka tā spiedusi urīnu no slapjā palaga meitenei mutē. Pašus vecākus arestēja par nesaskaņotu iekļūšanu skolas telpās.

Saskaņā ar vecāku stāstīto, incidents noticis sestdienas naktī, kad desmit gadus vecā meitene piečurājusi gultu, jo jutusies slikti. Vecāki par notikušo uzzinājuši zvanot uz skolu, lai noskaidrotu, kā meitai iet. Tad kopmītnes vadītāja esot pateikusi, ka likusi bērnam dzert pašai savu urīnu kā "ārstniecību pret slikto paradumu".

Skolu, kura atrodas rietumu Bengālijas štatā, vada Visva Bārti Universitāte, kuru dibinājis slavenais indiešu dzejnieks Rabindranats Tagore. Universitātes vadība ir saņēmusi sūdzību un izveidojusi izmeklēšanas komisiju, BBC paziņoja tās pārstāvis. Universitāte arī izvirzījusi pretapsūdzību - tā vaino meitenes vecākus nesankcionētā iekļūšanā kopmītnes telpās.

Notikums ir izraisījis dusmu uzplūdu Indijas sabiedrībā. Paskaidrojumus skolas vadībai ir pieprasījusi arī Indijas bērnu tiesību aizsardzības komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!