Foto: Publicitātes foto
Indijā nedemonstrēs vairākām ASV kinoakadēmijas Oskara balvām nominēto filmu "Meitene ar pūķa tetovējumu", jo cenzori pieprasīja izgriezt vairākas ainas ar kailām pēcpusēm.

"Ainas ar kailām pēcpusēm un kailām krūtīm Indijā nav atļautas," paziņoja Indijas Centrālās filmu sertifikācijas padomes amatpersona, norādot, ka "iebilstam pret vairākām ainām filmā "Meitene ar pūķa tetovējumu" un vēlējāmies, lai tās izdzēš vai aizmiglo".

Filmu kompānija "Sony Pictures" atzina, ka neizies uz kompromisiem un cienīs gan filmas "Meitene ar pūķa tetovējumu" režisora Deivida Finčera redzējumu par to, gan Indijas cenzoru viedokli, ka tā nav piemērota valsts publikai.

Stīga Lārsona romāna "Meitene ar pūķa tetovējumu" ekranizācijas pirmizrāde notika 21.decembrī, un filma jau visā pasaulē ir nopelnījusi 185 miljonus ASV dolāru (99 miljonus latu).

Filma nominēta vairākām Oskara balvām. Galvenās lomas tēlotāja Rūnija Mara pretendē uz labākās aktrises godu, bet filmas skaņu celiņš nominēts kategorijās par labāko skaņas montāžu un labāko skaņas ierakstu, kā arī par labākā kinooperatora veikumu un labāko montāžu.

Ik gadu Indijā tiek izrādītas vairāk nekā 1700 ārvalstu kinolentes, kuras akceptējusi ietekmīgā cenzūras padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!