Indijas rietumu pilsētā Ahmadabadā restorānā "New Lucky Restaurant" starp galdiem ir kapu kopiņas.
Šajā restorānā veci vīri no rītiem šķirsta avīzes un diskutē par politiku, bet jauni pāri vakarā bauda maltīti sveču gaismā un tur viens otram roku. Tas, ka sveces ir novietotas uz kapiem, tikai rada īpašu atmosfēru.

Krišans Kuti Nairs gandrīz četrdesmit gadus palīdzējis vadīt restorānu, kurš uzcelts gadsimtiem vecas musulmaņu kapsētas teritorijā, bet viņš nezina, kas tajā apbedīts. Šķiet, ka apmeklētājiem patīk kapi, kas atgādina mazus cementa zārciņus.

"Kapsēta nes veiksmi. Mūsu biznesam veicas labāk kapsētas dēļ," Nairs norādīja.

Kapu pieminekļi nokrāsoti zaļā krāsā un atrodas aptuveni stilba augstumā. Katru dienu restorāna vadītājs uz katra kapa uzliek pa vienai kaltētai puķei. Viens kaps ir pie kases, trīs - restorāna vidū blakus divvietīgam galdiņam un četri - pie sienas blakus virtuvei.

Kapos, iespējams, apglabāti 16.gadsimta sūfista svētā, kura kaps netālu atrodas, ģimenes locekļi vai līdzgaitnieki, sacīja vietējais pensionētais profesors Variss Alvi.

Restorāns sāka darboties 50.gados, K.H.Mohammedam pie kapsētas atvērot tējas tirgotavu, un tas apkārtnē vēl nebija skaļas satiksmes un ēku, pastāstīja Nairs. Viņš palīdzēja restorānu vadīt un kļuva par Mohammeda partneri. Ar biznesu gāja labi, un tirgotava turpināja paplašināties, līdz tās sienas ietvēra kapus. Mohammeds nomira 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!