Svētdien Indija paziņoja, ka izskata aviokompānijas “Indian Airlines” lidmašīnas nolaupītāju prasības, taču uzsvēra, ka ANO amatpersonu grupai, kura devās uz pašreizējo lidmašīnas atrašanās vietu Afganistānā, nav dots uzdevums uzsākt sarunas ar teroristiem.
“Mēs esam pievērsuši uzmanību prasībām, bet mūsu nostāja par terorismu ir labi zināma, kā arī par mūsu apņemšanos uzvarēt terorismu visās tā izpausmēs,” Indijas ārlietu ministrs Džasvants Singhs teica žurnālistiem Deli.

Pieci musulmaņu teroristi, kuri Ziemassvētku vakarā sagrāba lidmašīnu, kad tā devās no Nepālas galvaspilsētas Katmandu uz Indijas galvaspilsētu Deli, pieprasījuši atbrīvot islāma garīdznieku, kurš atrodas cietumā separātiskajā Indijas štatā Kašmirā.

Nolaupītaji lidmašīnai ar 160 pasažieriem un apkalpi lika nolaisties Afganistānas pilsētā Kandaharā un piedraudēja to uzspridzināt, ja netiks sāktas sarunas, teica Afganistānas valdošā islāmistu grupējuma “Taleban” amatpersona.

“Prasības tiek izskatītas,” teica Singhs, piebilstot, ka trīs cilvēku grupa no ANO svētdien ieradusies Kandaharā, lai pildītu tikai “humānu” misiju.

Grupai, kuru vada ANO koordinators Afganistānā Eriks de Muls, nav “ne vidutāju, ne sakarnieku, ne arī sarunu vadītāju loma”, sacījis Singhs.

Teroristi, bruņojušies ar dinamītu, AK-47 tipa automātiem, pistolēm un rokas granātām, pieprasījuši Indijai atbrīvot Pakistānas islāma garīdznieku Maulanu Masūdu Azharu, kurš ticis arestēts 1994. gadā Indijas štatā Kašmirā.

Viens no lidmašīnas nolaupītājiem ir viņa brālis Ibrahims, aģentūru AFP informēja kāds “Taleban” pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!