Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas nogalē plašus vecāku protestus Indijas pilsētā Bengalūrā izsaucis gadījums, kad skolā izvarota sešgadīga meitene, taču, pēc vecāku domām, policija nav pievērsusi notikušajam pietiekamu uzmanību, vēsta portāls "Sky News".

Tūkstošiem indiešu devās Bengalūras ielās, pieprasot arestēt sešgadīgās skolnieces izvarotājus.

Meiteni izvaroja 2. jūlijā divi privātskolas darbinieki, policija norāda, ka izvarošana notikusi tad, kad meitene devusies uz tualeti. Policija arī uzsver, ka lietu izmeklē, taču nav sniegusi sīkāku informāciju.

Vecāki uzskata, ka skolas vadība cenšas noslēpt šo gadījumu, tāpēc nedēļas nogalē vairāk nekā 4000 demonstrantu devās ielās, lai valsts un citi bērnu vecāki viņus sadzirdētu. Viņi arī uzskata, ka skolas vadība sadarbojas ar policiju, lai aizsargātu apsūdzēto, norāda kāds no vecākiem, kas devās gājienā.

Protestētāji devās gājienā no skolas, kur notika izvarošana, līdz policijas iecirknim, kurā notiek lietas izmeklēšana.

Policijas pārstāvis Raghavendra Auradkars demonstrantiem teicis, lai tie ir pacietīgi: "Es pieprasu, lai jūs mums ticat. Mēs rīkosimies pret apsūdzēto." Pārstāvis piebilda, ka "mēs strādājam 24/7 pēdējās četras dienas, lai izmeklētu lietu".

Indijā ik pēc 21 minūtes tiek saņemtas ziņas par izvarošanu.

Arī maijā pasauli pāršalca šausminoša ziņa, ka divas pusaudžu meitenes tika izvarotas un pēc tam viņas pakāra kokos.

Indijas amatpersonas norāda, ka sabiedrībā aug dusmas un neapmierinātība, kopš 2012. gadā izvaroja sievieti braucošā autobusā Indijas galvaspilsētā Deli.

Starptautiskā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" norāda, ka Indijas skolās ir jāievieš skaidra politika, lai novērstu seksuālu vardarbību pret bērniem.

"Skolās ir jāievieš mehānismi, kas nodrošinātu konkrētus, preventīvus pasākumus, lai novērstu vardarbību," uzskata "Amnesty International" pārstāve Tara Rao.

Arī jaunais Indijas premjerministrs ir nācis klajā ar solījumu, ka nebūs nekāda tolerance pret tiem, kas veic kriminālas darbības pret sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!