Miljoniem cilvēku Indijas austrumos esošajā Bihāras štatā sestdien sadevās rokās demonstrācijā pret alkohola lietošanu, amatpersonām akciju nodēvējot par "pasaulē garāko cilvēku ķēdi".

Štata valdība, kas organizēja pasākumu, paziņoja, ka gaidāms, ka līdz sestdienas pēcpusdienai 20 miljoni cilvēku izveidos 3007 kilometrus garu cilvēku ķēdi.

"Cilvēki, tostarp lauksaimnieki, strādnieki, sievietes un bērni, sadodas rokās, lai atbalstītu alkohola aizliegumu štatā," štata galvaspilsētā Patnā sacīja valdības preses pārstāvis Vinodanands Džha.

"Tā būs pasaulē garākā cilvēku ķēde," viņš paziņoja, uzsverot, ka visi akcijas dalībnieki tajā piedalās brīvprātīgi.

Džha stāstīja, ka 3007 kilometrus gara būs tikai galvenā cilvēku veidotā ķēde, bet ar dažādiem atzariem visā štatā, kas var arī būt nesavienoti ar galveno ķēdi, rokās sadevušos cilvēku ķēdes garums kopumā sasniegs 11,292 kilometrus.

Ginesa Pasaules rekordu grāmatā kā pasaulē garākā cilvēku ķēde ir ierakstīta Bangladešā 2004.gada notikusī akcija, kad vairāk nekā pieci miljoni politisko aktīvistu sadevās rokās 1,050 kilometrus garā ķēdē.

Indijas Bihāras štata amatpersonas ir lūgušas Ginesa Pasaules rekordu reģistrētājus izvērtēt viņu veidoto ķēdi, tomēr tehnisku iemeslu dēļ uz Indiju nav nosūtīti rekorda reģistrācijai nepieciešamie novērotāji.

Bihāras štatā jau ir aizliegta alkohola tirdzniecība. Tāds aizliegums ir vēl trīs Indijas štatos: Gudžarātas, Nāgālendas un Manipuras štatos. Pārējos trīs štatos aizliegums praktiski nav spēkā, jo tā ievērošana netiek stingri uzraudzīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!