Indijas aizsardzības ministrs A.K. Entonijs paziņojis, ka Indija neplāno militārās akcijas pret Pakistānu, atbildot uz pagājušā mēneša kaujinieku uzbrukumiem Mumbajā, otrdien vēsta BBC.
Entonijs tomēr norādīja, ka attiecības starp abām nebūs "normālas", kamēr Pakistāna nevērsīsies pret uzbrukumu organizētājiem, kas darbojas valstī.

"Ja Pakistāna nevērsīsies pret teroristiem, kuri no šīs valsts teritorijas vēršas pret Indiju, stāvoklis nebūs normāls," uzsvēra Entonijs.

"Mums jādomā par mūsu cilvēku drošību," viņš piebilda.

Uzbrukumos Mumbajā novembrī gājuši bojā vairāk nekā 170 un ievainoti 300 cilvēki.

Indijas amatpersonas apgalvo, ka uzbrucēji ir saistīti ar Pakistānā bāzēto grupējumu "Lashkar-e-Taiba" un aicina Pakistānas varas iestādes rīkoties. Savukārt Pakistāna noliegusi jebkādas saistības ar Mumbajā notikušajiem uzbrukumiem.

Pakistāna iepriekš arestējusi Zaki ur Rehmanu Lahvi, kuru Indijas mediji nosaukuši par Mumbajas slaktiņa plānotāju. Viņa vārdu nosaucis vienīgais terorists, kurš pēc uzbrukuma Mumbajā tika sagūstīts dzīvs. Pakistāna arī paziņoja, ka neizdos Indijai nevienu aizdomās turēto, bet gan tiesās viņus pēc saviem likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!