Pēc radikālo hinduistu nacionālistu protestiem Indijā no izsoles atsaukta glezna ar nosaukumu "Māte Indija", kurā valsts atainojumā izmantots kailas sievietes tēls, trešdien ziņo Indijas mediji.
Mākslinieka Makbūla Fidas Husaina gleznu bija paredzēts pārdot, lai palīdzētu pagājušajā gadā Dienvidāzijā notikušajā zemestrīcē cietušajiem.

Gleznā "Bharath Mata" ("Māte Indija") redzama sieviete kailām krūtīm, kuras figūra atgādina Indijas kontūras, un uz viņas auguma uzrakstīti lielāko pilsētu nosaukumi.

Gleznas sākumcena bija 700 000 rūpiju (9200 latu), tomēr tās izsolīšana tika atsaukta, jo nacionālisti visā valstī pauda protestu pret to.

Izsoļu nama "Apparaoart Auctions" vadītājs Šarans Aparao pastāstīja, ka autors piekritis izņemt gleznu no piedāvājuma, jo nav gribējis aizskart kāda jūtas.

1996.gadā radikālo hinduistu sašutumu izraisīja trīs musulmaņa Husaina gleznojumi, kuros redzamas kailas hinduistu dievietes.

Indijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka hinduistu organizācijas pieprasījušas apcietināt slavenāko Indijas mūsdienu mākslinieku. To pārstāvji norāda, ka pret daudzu valstu laikrakstos publicētajām islāma pravieša Muhameda karikatūrām protestē musulmaņi visā pasaulē, bet Husains vairākkārt gleznojis hinduistu dievietes un dievus kailus.

90.gadus vecais Husains ir ne tikai atzīts gleznotājs, bet ir arī uzņēmis divas filmas un savulaik bijis parlamenta deputāts.

2004.gadā viņš parakstīja vienošanos ar kādu miljonāru, piekrītot pārdot 100 gleznas par miljardu rūpiju (13 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!