Foto: Mango

Indijas pilsētā Punē nošauts augsta līmeņa māņticības apkarotājs, kurš centās panākt melnās maģijas aizliegumu, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

71 gadu veco Narendru Dabholkaru pirmdien rīta pastaigas laikā sašāva divi ar motociklu atbraukuši uzbrucēji, informē Punes policija.

Uzbrukums aktīvistam noticis tikai divas dienas pēc tam, kad valdība paziņoja, ka varētu ieviest pretrunīgi vērtēto māņticības izskaušanas likumu, ko centās panākt Dabholkars.

Dabolkars kļuva pazīstams, kad pirms 20 gadiem nodibināja Aklas ticības izskaušanas komiteju. Kritiķi viņu apsūdz par vēršanos pret reliģiju valstī, kur misticisms un garīgums ir godājama lieta.

Pats aktīvists tādas apsūdzības noliedz, norādot, ka plānotajā likumā nav ne vārda par Dievu un reliģiju, kuras brīvību garantē valsts konstitūcija. Likuma mērķis ir vērsties pret krāpšanu un ekspluatēšanu, uzsver Dabolkars.

Aktīvists un viņa vadītā organizācija ir asi kritizējuši Indijā pazīstamos "dievcilvēkus"  - pašpasludinātus hinduistu askētus, kas apgalvo, ka spēj darīt brīnumus, piesaistot daudzus pielūdzējus. Tāpat Dabolkars ir vērsies pret dzīvnieku upurēšanu dažādos rituālos.

Mahārāštras štata galvenais ministrs ir izteicis skumjas par slepkavību un izsludinājis atlīdzību par noderīgas informācijas sniegšanu, informē BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!