Foto: AFP/Scanpix

Indijas armijas rekrutēšanas dienā Bihāras štatā valsts austrumos kandidātiem rakstiskais eksāmens bija jākārto apakšveļā, lai novērstu iespēju pārbaudījumā krāpties, otrdien vēstīja laikraksts "The Guardian".

Indijas austrumus ir satricinājuši vairāki skandāli par krāpšanos eksāmenos, tādēļ armija nolēma nepieļaut iespēju potenciālajiem karavīriem krāpties un radikālu soli spēra, lai pēc pārbaudījuma nebūtu jāturpina rekrutēšanas process ar jauniešiem, kas pārbaudījumu nenokārtoja saviem spēkiem.

Laikrakstā "Indian Express" publicētos attēlos redzami desmitiem gados jaunu vīriešu, kas, ģērbušies tikai apakšbiksēs, sēž uz lauka ar sakrustotām kājām un ar pārbaudījuma lapām rokās. Attēlos redzams arī armijas formastērpā ģērbts sargs.

Atsaucoties uz anonīmu avotu armijā, laikraksts vēstīja, ka tāds radikāls solis sperts, lai "ietaupītu laiku, kas nepieciešams pārāk daudzu cilvēku izvērtēšanai". Rekrutēšanas dienā ieradās vairāk nekā tūkstoš kandidātu.

"Mums nav citas iespējas, kā tikai izpildīt rīkojumus, lai gan tas likās jocīgi," sarunā ar "Indian Express" atzinis kāds no karavīriem.

Indijas armijas preses pārstāvis Deli atteicās komentēt izskanējušo informāciju.

Pirms gada Bihāras policija paziņoja, ka ir aizturēti apmēram tūkstoš potenciālie drošības institūciju darbinieki, kas maksāja citiem cilvēkiem, lai tie nokārto eksāmenus viņu vietā.

Krāpšanās pārbaudes darbos Indijā ir plaši izplatīta. Tās mērķis galvenokārt ir nodrošināt labas atzīmes, lai pēc tam iegūtu darbu valsts institūcijā. Metodes ir dažādas - no tradicionāliem "špikeriem" līdz augsto tehnoloģiju spiegu kamerām.

Pērn visā pasaulē uzmanību izpelnījās fotogrāfijas no Bihāras, kad daudzi radinieki rāpās pa skolas eksāmenu centra sienām, lai nodotu zīmītes pārbaudījumu kārtotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!