Indijā hinduistu nacionālā kustība izstrādā jaunu atspirdzinošu dzērienu no govju urīna. Šo dzērienu apņēmies ražot Indijas senākā un vecākā hinduistu nacionālā grupējuma "Rashtriya Swayamsevak Sangh" (RSS - "Nacionālās brīvprātīgo organizācijas") Govju aizsardzības departaments, ziņo britu laikraksts "The Times".
Departamenta vadītājs Oms Prakašs pavēstīja, ka dzēriens, kas saucas "gau jal" jeb "govjūdens", šobrīd tiek testēts un tiks palaists apgrozībā jau "ļoti drīz, iespējams šī gada beigās".

"Nebaidieties, tas neodīs un arī negaršos pēc urīna. Tas būs unikāls produkts, kas izcelsies ar savu veselīgumu. Tas nelīdzināsies gāzētajiem dzērieniem un nesaturēs toksīnus," piebilda Prakašs. Viņš paskaidroja, ka dzēriens tiks ražots no govju urīna, pievienojot tam dažādas zālītes un garšvielas, un nebūs dārgs, taču attiecās sniegt sīkāku informāciju, līdz produkts oficiāli nonāks pārdošanā.

"Govjūdens" būšot spējīgs konkurēt ar tādām populārām limonādēm kā "Coca Cola" un "Pepsi". "Mēs radīsim viņiem labu konkurenci, jo mūsu dzēriens ir piemērots visiem cilvēkiem," teica Prakašs. "Mēs domājam arī par eksportu."

Dzēriens ir RSS kārtējais mēģinājums atbrīvot Indiju no ārzemju ietekmes un popularizēt hinduisma ideoloģiju.

Hinduisti govis uzskata par svētiem dzīvniekiem, un to kaušana ir nelikumīga Indijas lielākajā daļā. RSS apgalvo, ka govju urīns ārstē dažādas kaites, sākot ar aknu saslimšanām un beidzot ar vēzi.

RSS kustība ir organizējusi patēriņa preču nacionālu boikotu, tostarp 1994. gadā arī "Coca Cola" un "Pepsi" izstrādājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!