Foto: AFP/Scanpix
Indijas ziemeļaustrumos pie robežām ar Mjanmu un Bangladešu pirmdien notika spēcīga zemestrīce ar stiprumu 6,7 magnitūdas pēc Rihtera skalas, un tajā gājuši bojā vismaz deviņi cilvēki Indijā un Bangladešā, paziņoja policija.

Indijas pilsētā Imphalā krītošas drazas ir nogalinājušas sešus un ievainojušas vairāk nekā 50 cilvēkus, kas guvuši galvas ievainojumus vai ekstremitāšu lūzumus. Bangladešā zaudēja dzīvību trīs cilvēki, kuru pēc zemestrīces piemeklēja trieka vai sirdslēkme. Vēl nav ziņots, vai zemestrīcē ir upuri vai cietušie arī Mjanmā.

Policija Bangladešas galvaspilsētā Dhakā paziņoja, ka vienā šīs pilsētas slimnīcā medicīniskā palīdzība sniegta 40 cilvēkiem, tai skaitā vienam universitātes studentam, kurš bija kritiskā stāvoklī pēc nolēkšanas no ceturtā stāva balkona.

Zemestrīces epicentrs atradās 35 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Manipūras štata galvaspilsētas Imphalas, bet tās hipocentrs bija 17 kilometru dziļumā, paziņoja Indijas Meteoroloģiskais departaments.

Imphalā zemestrīce sabojājusi desmitiem ēku. Pilsētā sagruva jauncelta sešstāvu ēka un daļa no populāra tirgus ēkas.

Asamas štata galvenajā pilsētā Guvahati iedzīvotāji bija “šoka stāvoklī” pēc tam, kad viņus uzmodināja zemestrīce.

Zemestrīce sašūpoja ēkas pat 600 kilometru attālumā Rietumbengāles štata galvaspilsētā Kolkatā.

Septiņi štati Indijas ziemeļaustrumos atrodas biežas seismiskas aktivitātes zonā. Šis nomaļais reģions ir reti apdzīvots Mjanmas pusē.

1950.gadā 7,6 magnitūdu zemestrīcē un tās izraisītos zemes nogruvumos un plūdos šajā reģionā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku. Šīs zemestrīces epicentrs bija Tibetā, bet vislielākos postījumus tā nodarīja Asamas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!