Foto: EPA-AFI
Pakistānas izlūkdienests kontrolēja un koordinēja 2008.gada teroristu sarīkoto slaktiņu Mumbajā, uzskata Indijas Iekšlietu ministrijas sekretārs Gopals Krišna Pilajs.

Līdz šim tik tiešas apsūdzības Pakistānai, ka tā vainojama asinspirtī, kurā dzīvību zaudēja 166 cilvēki, neviena tik augsta Indijas amatpersona nebija paudusi.

Indija jau pagājušajā gadā saistīja Pakistānas Iekšējās izlūkošanas dienestu (ISI) ar slaktiņu, amatpersonām norādot, ka asinspirti sarīkojušie teroristi ir dienesta "klienti un tā radīti".

Tomēr Pilaja apsūdzības ir tiešākas un vārētu rast rezonansi gaidāmajā abu valstu ārlietu ministru sanāksmē.

"Tā nebija vien perifēra loma," par iekšzemes drošības jomu atbildīgās augstās amatpersonas teikto citē laikraksts "Indian Express". "Viņi (ISI) to burtiski kontrolēja un koordinēja no sākuma līdz galam."

Indija līdz šim Mumbajas slaktiņa sarīkošanā vainoja Pakistānā bāzētā grupējuma "Lashkar-e-Taiba" (LeT) kaujiniekus.

Liecības par ISI dalību slaktiņā nākušas gaismā, Indijas amatpersonām pratinot čikāgieti Deividu Hedliju, kurš atzinis savu vainu apsūdzībās, ka palīdzējis LeT plānot uzbrukumus.

"Hedlija pratināšanas gaitā tika nonākts pie slēdziena, ka ISI bijusi daudz nozīmīgāka loma [uzbrukumos]," sacīja amatpersona.

Pilajs pauda cerību, ka Pakistāna dalīsies informācijā par soļiem, ko tā spērusi pret Mumbajas slaktiņa plānotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!