Indijas galvaspilsētā Deli otrdien tika atklāta pirmā metro līnija, kas ir 8,3 kilometrus gara un savieno Šahdaras rajonu pilsētas austrumos ar centra rajonu Tishazari.
Līnija ir daļa no metropolitēna sistēmas, kuru paredzēts uzbūvēt līdz 2005.gadam, lai atslogotu transportu un samazinātu piesārņojumu Deli - vienā no visvairāk piesārņotajām pilsētām pasaulē. Sistēmas kopējais garums būs 62 kilometri un tā būs otra metro sistēma Indijā pēc Kolkatas (Kalkutas) metropolitēna.

Indijas premjerministrs Atals Bihari Vadžpajī atklāja satiksmi jaunajā līnijā, aizbraucot uz Sīlampūras staciju, kur simtiem cilvēku mēģināja tuvāk apskatīt Dienvidkorejā ražotos elegantos vagonus.

Sākotnējais braukšanas biežums būs reizi astoņās minūtēs, bet to paredzēts palielināt līdz vienai reizei trīs minūtēs.

Deli nav efektīvas sabiedriskā transporta sistēmas un tajā ir vairāk autosatiksmes nekā trīs citās lielākajās valsts pilsētās Mumbajā (Bombejā), Kolkatā (Kalkutā) un Čennajā (Madrasā) kopā.

Debesis virs Deli katru ziemu padara necaurredzamas smoga mākoņi. Tiek uzskatīts, ka 70 procentus Deli gaisa piesārņojuma rada autotransports, sevišķi 10 tūkstoši pilsētā kursējošo autobusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!