Foto: PantherMedia/Scanpix
Indijas Utarpradēšas štata ministrs tikšanās laikā ar saviem padotajiem atļāvis tiem "nedaudz zagt", vēsta raidsabiedrība BBC.

"Ja jūs nenogurstoši strādājat un veiksmīgi sasniedzat mērķus, jūs varat nedaudz zagt. Bet jūsu darbības nedrīkst sasniegt laupīšanas apmērus," paziņojis ministrs Šivpals Jadava tikšanās laikā ar Etahas rajona amatpersonām.

Jadava Utarpradēšā vada komunālo pakalpojumu uzņēmumu darbu, norāda BBC.

Ministra paziņojums tika pārraidīts televīzijā. Jadavs pēc tam apsūdzēja žurnālistus neatļautā filmēšanā, kā arī norādīja, ka viņa teiktā jēga ir sagrozīta ar montāžas palīdzību. Ministrs apgalvo, ka neatbalsta korupciju, bet tikšanās laikā ar ierēdņiem apspriedis, kā ar to cīnīties.

Šivapals Jadava pārstāv štatā valdošo Sociālistisko partiju, kuras viens no galvenajiem priekšvēlēšanu solījumiem bija cīņa ar korupciju.

Saskaņā ar pasaules korupcijas reitingu Indija ieņem 95 vietu no 183, kur zemāka vieta nozīmē lielāku korumpētību. Milzīgā korupcija Indijas ekonomikai pēdējos gados ir izmaksājusi miljardiem dolāru un kļuvusi par galveno inflācijas iemeslu, uzskata analītiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!