Foto: AFP/Scanpix
Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kruīzu kuģis "Costa Allegra" ar 1049 cilvēkiem, kas pirmdien pēc ugunsgrēka ģeneratoru telpā sāka dreifēt Indijas okeānā pie Seišelu salām, tiek vilkts tauvā uz tuvāko salu, kur pasažieri varēs izkāpt, otrdien paziņoja varas iestādes.

Dreifējošo kruīzu kuģi otrdienas naktī sasniedza Francijā reģistrēts okeānu zvejas kuģis, kas to paņēma tauvā.

Kruīzu kuģis tiek vilkts uz Seišelu arhipelāga dienvidrietumos esošo Derošas salu, kur pasažieri otrdien tiks izmitināti viesnīcā un gaidīs pārvešanu uz arhipelāga galveno - Maes salu.

No Maes uz kruīzu kuģi "Costa Allegra" dodas divi velkoņi, kas to sasniegs otrdien ap pulksten 11 pēc Latvijas laika.

Pēc kruīzu kuģa ģeneratoru telpā notikušā ugunsgrēka nedarbojas tā dzinēji un ir pārtraukta elektroapgāde. Kuģa radio tiek darbināts ar ārkārtas strāvas ģeneratoru, kas var apstāties kuru katru brīdi, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

Ugunsgrēks "Costa Allegra" ģeneratoru telpā izcēlās, kad kuģis bija ceļā no Madagaskaras uz Seišelu salām. To dažās stundās nodzēsa uz kuģa esošie ugunsdzēsēji. Neviens no 636 pasažieriem un 413 apkalpes locekļiem nav cietis.

Kompānija "Costa Crociere" paziņoja, ka kuģis ir stabils un situācija uz tā ir mierīga.

Lai pasargātu kuģi no Somālijas pirātu uzbrukumiem, uz tā ir deviņi Itālijas karaflotes pretpirātisma vienības locekļi.

Jau ziņots, ka "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Katastrofā gāja bojā 25 un bez vēsts pazuda septiņi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!