Foto: AFP/Scanpix

Indijas iedzīvotājus pamatīgi šokējusi svētdienas vakarā notikusi 23 gadus vecas studentes grupveida izvarošana galvaspilsētas Deli satiksmes autobusā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sievietes draugu, ar kuru kopā viņa braukusi, uzbrucēji piekāva, izģērba un izmeta no autobusa, vēsta BBC. Abi studenti pēc uzbrukuma ir nogādāti slimnīcā, meitenes veselības stāvoklis ir kritisks.

Jaunieši svētdienas vakarā atgriezušies no kino skatīšanās iepirkšanās centrā kādā Deli rajonā. Policija paziņoja, ka pārim uzbrukuši "vismaz četri vīrieši". Likumsargi ir aizturējuši autobusa vadītāju un vairākas citas personas.

Deli ministre Šeila Dikšita incidentu nosauca par "šokējošu ārkārtas gadījumu". "Mēs vēlamies būt droši, ka vainīgos nekādos apstākļos neatbrīvos pret drošības nauda," teica amatpersona, norādot, ka vainīgie nekavējoties ir stingri jāsoda.

Deli notiek vairāk izvarošanu, nekā citās līdzīga izmēra valsts pilsētās. Bet šis gadījums izraisījis vietējo mediju sašutumu un iedzīvotāju protestus. "The Times of India" vēsta, ka svētdienas incidents ir jauns "sasniegums" pilsētai, kas jau bēdīgi slavena kā "Indijas izvarošanu galvaspilsēta". Laikraksts "Mail Today" norāda, ka pilsētā šogad līdz šim reģistrēti 582 izvarošanas gadījumi. Mediji norāda, ka šis gadījums atkal vērš uzmanību uz meiteņu un sieviešu drošību pilsētā.

Savukārt laikraksts "The Indian Express" norāda, ka autobuss braucis ilgāk par stundu, pabraucot garām trīs policijas patruļu mikroautobusiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!