Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pusaudzis, kurš Indonēzijā pieskatīja peldošu zvejas namiņu, izdzīvojis pēc 49 dienu ilgas dreifēšanas jūrā, līdz viņu tūkstošiem kilometru tālāk izglāba Panamas kuģis, vēsta raidsabiedrība BBC.

18 gadus vecais Aldi Novels Adilangs no Indonēzijas Sulavesi salas strādāja uz peldoša zvejas rīka romponga, kuram nav ne airu, ne dzinēja. Viņa darbs bija darbināt gaismekļus, kas pievilina zivis, raksta vietējie mediji.

Namiņam līdzīgais zvejas rīks bija noenkurots jūrā 125 kilometrus no Indonēzijas krasta. Katru nedēļu zvejas uzņēmuma darbiniekiem uz šādu namiņu tiek piegādāta pārtika, ūdens un degviela, kā arī savāktas zivis.

Taču Adilanga rompongu 14. jūlijā skāra spēcīgs vējš, kā dēļ tika pārrautas enkura tauvas un peldošais namiņš sāka nevadāmi dreifēt ūdens plašumā.

Viņam bijis atlicis ierobežots pārtikas daudzums, tāpēc viņš ķēris un gatavojis zivis, par kurināmo izmantojot namiņa koka nožogojumu. Vietēji mediji neprecizē, kā viņam bijis ar ūdens krājumiem.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Katru reizi, kad viņš ieraudzīja lielu kuģi, viņš teica, ka cerēja, bet vairāk nekā 10 kuģi pabrauca viņam garām. Neviens viņu nepamanīja un neapstājās," laikrakstam "The Jakarta Post" pastāstīja Indonēzijas diplomāts Osakā Fadžars Firdauss.

31. augustā pie Guamas Adilanga ārkārtas radio signālu uztvēra garāmbraucošais Panamas kuģis "MV Arpeggio". Kuģa kapteinis sazinājās ar Guamas krasta apsardzi, kas instruēja izglābto pusaudzi nogādāt uz Japānu – kuģa brauciena mērķi.

6. septembrī Adilangs ieradās Japānā, no kurienes jau pēc divām dienām izlidoja atpakaļ uz Indonēziju pie savas ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!