Gada inflācija Zimbabvē jūlijā sasniedza kārtējo rekordu - 231 miljonu procentu, teikts ceturtdien izplatītajā Zimbabves Centrālā statistikas biroja paziņojumā.
Savukārt jūnijā gada inflācija Zimbabvē sasniedza 11,2 miljonus procentu.

Zimbabves laikraksts "The Herald" raksta, ka inflācijas pieaugumu jūlijā galvenokārt veicināja straujā pārtikas sadārdzināšanās.

Savukārt mēneša inflācija Zimbabvē jūlijā pieauga par 1760,9% - līdz 2600,2%.

Īpaši straujš inflācijas pieaugums Zimbabvē vērojams jau kopš 2004.gada decembra.

Zimbabve pārdzīvo ekonomisko krīzi, ko raksturo ārvalstu valūtas, pārtikas un degvielas deficīts, kā arī augsts bezdarba līmenis, kas pārsniedz 80%.

Prezidents Roberts Mugabe visās valsts ekonomiskajās grūtībās galvenokārt vaino dažādus "iekšējos un ārējos ienaidniekus".

ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) aplēses liecina, ka 83% Zimbabves iedzīvotāju spiesti izdzīvot ar mazāk nekā diviem ASV dolāriem dienā, savukārt 45% iedzīvotāju cieš no pārtikas trūkuma.

Cenšoties mazināt inflāciju, Zimbabves valdība ir īstenojusi virkni pasākumu, tostarp ieviešot cenu kontroli, kā arī, svītrojot desmit nulles no valsts valūtas nomināla, tomēr šie pasākumi nav devuši nekādu rezultātu.

Pagājušajā mēnesī Zimbabvē daļai veikalu tika izsniegtas licences pārdot preces arī ārvalstu valūtā, tādējādi cenšoties mazināt produktu trūkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!