Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) izveidojis karti, kurā parādīti prokrievisko kaujinieku pastrādātie "noziegumi pret cilvēci" Doņeckas un Luhanskas apgabalos, vēsta aģentūra UNIAN.

Kartē ir dati par noziegumiem, kas notikuši laika periodā no 14. aprīļa līdz 1. oktobrim.

Kartē atzīmētas 26 vietas, kurās atrodas prokrievisko kaujinieku izveidoti cietumi un ieslodzījuma nometnes, spīdzināšanas un nošaušanas vietas, civiliedzīvotāju un Ukrainas karavīru masu apbedījumi.

Pilna izmēra karti var apskatīt šeit.

Informāciju par noziegumiem UDD iegūst no trīs avotiem - vietējo iedzīvotāju informācija, nopratināšanās iegūtās aizturēto kaujinieku liecības un satelītu attēli, preses konferencē Kijevā žurnālistiem pastāstīja UDD pārstāvis Markijans Lubkivskis.

Saskaņā ar izlūkošanas datiem kaujinieki sagrābtajās teritorijās ir ieviesuši "fašistiskas darbības metodes", norāda Lubkivskis.

Provizoriskā informācija liecina, ka kaujinieku gūstā atrodas vairāk nekā 1500 cilvēku, bet bojāgājušo skaits varētu būt lēšams simtos, jo visas apbedījumu vietas vēl nav atklātas, skaidroja UDD pārstāvis.

Atrastas 25 Ukrainas karavīru apbedījuma vietas, kurās apglabāto skaits varētu sasniegt 160, informē UDD preses dienests.

Vēstīts, ka 5. septembrī Minskā panāktā pamiera vienošanās, kura gan nav spējusi pilnībā apturēt kaujas Ukrainas austrumos, paredz arī gūstekņu apmaiņu.

"Radio Svoboda" video: Zaporožjē apglabā 54 neidentificētus ukraiņu karavīrus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!