Ingušijas ministra paziņojums par it kā robežsargu noķerto sniega cilvēkam līdzīgo milzu dzīvnieku izrādījās vietējās bērnu izrādes un labdarības pasākuma reklāma, ziņo Krievijas masu mediji.

Ingušijas sociālās attīstības ministrs Bagaudins Maršani skaidrojis, ka vietējā vara vienkārši gribējusi iepriecināt bērnus ar labu izrādi, ziņo "Itar Tass". "Mūsu republikā nav ne cirka, ne bērnu atrakciju parka. Lūk, mēs vakar arī paziņojām vietējā televīzijā, ka noķērām kalnos "sniega cilvēku"," skaidrojis ministrs.

Ministrijā apgalvo, ka "sniega cilvēka" akcijas galvenais mērķis bija iepriecināt bērnus un savākt pēc iespējas vairāk naudas labdarības pasākumā, kurā it kā noķertais "sniega cilvēks" piedalītos. Maršani apgalvojis, ka neviens ministrijā neesot gaidījis, ka šis paziņojums izraisīs lielu interesi un izpelnīsies starptautisko masu mediju ievērību.

Jau ziņots, ka trešdien republikas sociālās attīstības ministrs Bagaudins Maršani pavēstīja, ka Ingušijā robežsargi noķēruši divus metrus garu dzīvnieku, kurš esot līdzīgs "sniega cilvēkam". Ministrs klāstījis, ka dzīvnieks līdzīgs gorillai, divus metrus garš, tumšas krāsas, iespējams, mātīte, "ļoti liela". "Parasti gorillas pārvietojas, atbalstoties uz rokām, bet šī staigā vertikāli, kā cilvēks. Rūc un izdod nesaprotamas skaņas," stāstīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!