Foto: Reuters/Scanpix
Ceļotājiem, kas plāno doties uz Peru, šobrīd jārēķinās, ka pasaulslaveno inku seno pilsētu Maču Pikču Andu kalnos šobrīd apmeklēt nevarēs. Spēcīgas lietusgāzes padarījušas ceļus, kas ved uz populāro tūrisma objektu, daļēji neizbraucamus.

Ja lietusgāzes turpināsies, iespējams, Maču Pikču uz laiku vispār vairs nebūs pieejama. Ceļotāji informāciju par aktuālo situāciju Maču Pikču var atrast dzelzceļa sabiedrības PeruRail interneta vietnē.

Inku pilsēta Maču Pikču ir viens no pasaulē pazīstamākajiem tūrisma objektiem. Pilsēta atrodas 2560 metru augstumā virs jūras līmeņa. Katru gadu to apmeklē aptuveni 500 000 tūristu. Lielākā daļa ceļotāju nokļūšanai Maču Pikču izmanto vilcienu no Kusko pilsētas. Otrs ceļš ir pārgājienu taka, tā saucamā Inku taka, pa kuru ar kājām iespējams nokļūt Maču Pikču. Tomēr šī taka kā jau katru gadu februārī lietusgāžu dēļ nav pieejama.

Maču Pikču kopš 1983. gada iekļauta Unesco pasaules mantojuma sarakstā. Biļetes Maču Pikču apmeklēšanai iespējams iegādāties tikai internetā www.machupicchu.gob.pe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!