Interneta kompāniju sabrukums un pasaules lielākās naftas ieguves platformas nogrimšana Brazīlijā ir smagi ietekmējušas pasaules vecāko apdrošināšanas kompāniju "Lloyds of London".
Apdrošinātājs bija spiests izmainīt savas pēdējo divu gadu zaudējumu prognozes un palielināt tās līdz diviem miljardiem mārciņu (1,808 miljardi latu).

"Lloyds" zaudējumi astoņdesmitajos gados un deviņdesmito gadu sākumā bija vieni no lielākajiem Lielbritānijas vēsturē. Kompānijai bija jāizmaksā pamatīgas atlīdzības par dabas katastrofām un azbesta izraisītajām slimībām.

Tagad interneta kompāniju sabrukums un naftas platformas nogrimšana pie Brazīlijas krastiem kompānijai atkal radījušas pamatīgus zaudējumus 1999 un 2000.gados.

Kompānija ir pārskatījusi savus 1999.gada zaudējumus un palielinājusi tos līdz 1,4 miljardiem mārciņu (1,266 miljardi latu).

"1999.gads ir plaši zināms kā pasaules apdrošināšanas tirgus zemākais punkts un "Lloyds" zaudējumi to arī atspoguļo," teikts apdrošinātāja paziņojumā.

Taču vienlaikus kompānija paziņoja, ka patlaban apstākļi tirgū uzlabojoties.

2000.gadā noticis mazāk katastrofu un firma prognozē 694 miljonus mārciņu (627,38 miljoni latu) lielus zaudējumus ."Lloyds" locekļu asociācija pagājušajā nedēļā izteica prognozi, ka apdrošināšanas bizness 2002.gadā atkal būs peļņu nesošs.

"Lloyds" darbības pārskats aptver trīs gadus un 1999.gada īstie rezultāti būs zināmi nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!