Internetā var iegādāties pudeli ar spoku, vēstī ASV plašsaziņas līdzekļi.

Savdabīgā biznesa īpašnieks Floridas štata iedzīvotājs Džons Dizs apgalvo, ka visi spoki notverti dažādās ASV vietās. Viņš saka, ka strādā ar profesionāliem spoku medniekiem, tomēr atsakās atklāt, kādā veidā gari tiek iedzīti pudelēs.

"Kad jūs ejat uz restorānu, jūs taču nepieprasāt pavāram [atklāt] recepti. Savu preci mēs iegūstam no pamestām ēkām, automašīnām, viesnīcām un dažreiz pat no kapsētām," saka spoku veikala īpašnieks.

Spoki Diza veikalā tiek glabāti pudelēs no tumša stikla ar etiķeti, uz kuras attēloti spoku apveidi. Pudelei tiek pievienots īpašs sertifikāts un instrukcija, kurā teikts, ka par lēmumu atvērt pudeli ir atbildīgs tās īpašnieks.

"Daudzi jau iegādājušies pa kādai pudelei. Vairāki mums paziņoja, ka sasituši vai atvēruši pudeli un nekas nav noticis, tādēļ šis pirkums kļuvis vienkārši par labu suvenīru un sarunu tematu. Tomēr bija arī tādi, kuri pastāstīja, ka tūlīt pēc pudeles atvēršanas nekas nav noticis, bet pēc tam naktīs bijušas dzirdamas savādas skaņas, vairākās mājās sākušas pazust tādas mazas lietas kā automašīnu atslēgas, televizora pultis, pēkšņi sākušas atvērties ledusskapju durvis, un māju iedzīvotāji redzējuši spokus," vēstī spoku veikala interneta mājaslapa.

Pudeli ar spoku un sertifikātu var iegādāties par 20 dolāriem (deviņiem latiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!