Foto: stock.xchng
Internetā atrodamie piedāvātie ģeogrāfiskie dienesti - kartes, satelītu uzņēmumi - var ļoti palīdzēt, gatavojoties vai plānojot ceļojumu.

Iespējams apskatīt gan pilsētas karti, gan to, vai viesnīca atrodas tik tuvu jūrai, kā solīts katalogā, cik tāls ir attālums līdz nākamajai apdzīvotajai vietai un vai viesnīcai blakus neatrodas iela ar sešām satiksmes joslām.

Interneta kartēs iespējams izplānot pat pārgājiena maršrutu - "Google Maps" vai "Microsoft Bing" kartes ļauj ievadīt meklēšanas lauciņā meklējamo vietu un pēc tās atrašanas aplūkot to kartē tuvākā vai tālākā mērogā.

Internetā iespējams iegūt arī pirmo iespaidu par viesnīcu vai viesu namu, uz kuru plānots doties atvaļinājumā. Izmantojot "Google Maps" satelīta skatu, var apskatīt to, kā viesnīca izskatās no augšas. Savukārt "Google Street View" piedāvā daudz detalizētākas panorāmas ainavas no tādām lielpilsētām, kur jau funkcionē "Street View", piemēram, no Parīzes.

"Google Earth" var izmantot, lai izplānotu braucienus ārpus pilsētas, jo satelīta uzņēmumi parāda pļavas un mežus, upes un ezerus. No "Google Earth" iespējams arī uzzināt kādas vietas koordinātas, ko pēc tam viegli atrast, ja iegūtos datus ievada navigācijas ierīcē.

Apskati pieejamos pakalpojumus un iespējas! Google Maps, Google Street View, Google Earth, Microsoft Bing Maps, Sightwalk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!