Foto: PantherMedia/Scanpix
Starptautiskā policijas aģentūra "Interpol" gada laikā operācijās 47 valstīs konfiscējusi rekordlielu daudzumu - 10 tūkstoši tonnu - viltotas pārtikas, ziņo laikraksts "Toronto Star".

Atklātās viltotās pārtikas vidū ir olīvas no Itālijas, kas apstrādātas ar vara sulfāta šķīdumu, cukurs no Sudānas, kas ir saindēts ar minerālmēslojumu un simtiem tūkstoši litru viltotu alkoholisko dzērienu.

Viltoto pārtikas produktu vidū uztura bagātinātāji, viltots medus un formalīnā izmērcētas vistu iekšas.

Atklāto viltojumu vidū ir 31 tonna jūras velšu, kas bija sasaldētas, bet vēlāk tika apsmidzinātas ar citronskābes, fosfāta un ūdeņraža peroksīda maisījumu, lai tās izskatos kā svaigi nozvejotas.

Ugandā atrasts viltots viskijs, bet Ruandā - vietējā ražojuma alus, kas pildīts zīmolu alus pudelēs. Savukārt Lielbritānijā atrasta degvīna ražotne, kur bija īpaša iekārta, lai produkcijā likvidētu ķimikāliju krāsas un smakas.

Savukārt Norvēģijā sākta izmeklēšana par viltotu ūdens pudeļu izmantojumu.

Eiropas policijas aģentūra "Europol", kas pēdējos trīs mēnešus ir koordinējusi viltotās pārtikas konfiskāciju ar "Interpol", paziņoja, ka viltotā pārtika ir "multimiljardu noziedzīga rūpniecība, kas var radīt nopietnu veselības apdraudējumu patērētājiem, kas neko pat nenojauš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!