Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskais terorists Osama bin Ladens bija aicinājis savus jaunākos bērnus dzīvot mierā ar Rietumiem un iegūt augstāko izglītību, teikts viņa svaiņa intervijā, ko svētdien publicēja britu laikraksts "Sunday Times".

Bin Ladena piektās sievas Amalas brālis Zakarija al Sadahs šajā intervijā sacīja, ka Saūda Arābijā dzimušais ekstrēmists uzskatījis, ka viņa bērniem "nav jāseko viņam pa džihāda ceļu".

"Viņš sacīja saviem bērniem un mazbērniem: "Brauciet uz Eiropu un Ameriku un iegūstiet labu izglītību. Jums ir jāstudē, jādzīvo mierā un nav jādara tas, ko es daru vai esmu darījis"," bin Ladena svainis citēja viņa teikto.

Osama bin Ladens tika nogalināts pagājušā gada maijā ASV karaflotes specvienības SEAL operācijā Pakistānas pilsētā Abotabadā, kur viņš bija dzīvojis vairākus gadus.

Operācijas gaitā tika aizturētas trīs bin Ladena sievas un deviņi bērni un mazbērni, kas atradās šajā kompleksā. Pašlaik viņus apsargā Pakistānas izlūkdienests ISI, sacīja Sadahs.

Sadahs sacīja, ka viņa sieva šīs operācijas laikā tika sašauta celī un aizturēta. Novembrī viņš satika sievu pirmoreiz pēc šīs specvienības operācijas, un pēc tam viņam tika atļauts vairākas reizes tikties ar sievu sargu klātbūtnē. Pakistānas amatpersonas tomēr neļāva Sadaham aizvest līdzi savu sievu un viņas bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!