Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons ir brīdinājis Krieviju, ka iebrukums Ukrainā tai būtu "katastrofāls" un ka šāds solis no Maskavai būtu "sāpīgs, vardarbīgs un asiņains", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Džonsons izteicās, ka situācija ir "diezgan drūma", bet karš nav neizbēgams. Viņš piebilda, ka Ukrainai tiekot sūtīti aizsardzības tipa ieroči.

Spriedze aizvadīto mēnešu laikā pieaugusi Krievijas bruņoto spēku koncentrēšanas pie Ukrainas robežām dēļ. Maskava pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru. Krievija noliegusi, ka gatavojas veikt invāziju Ukrainā, savukārt ASV un citas Rietumu valstis ir brīdinājušas Maskavu par nopietnām sekām, ja tā agresīvi vērsīsies pret Ukrainu.

Kopš 2014. gada Maskava ir anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kā arī sākusi, izvērsusi un stutējusi bruņoto konfliktu Ukrainas austrumos, kas prasījis vismaz 13 000 cilvēku dzīvību.

Britu premjers sacīja: "Izlūkošanas dati ir ļoti skaidri, ka pie Ukrainas robežām atrodas 60 Krievijas kaujas grupas.” Komentējot bažas par jaunu Krievijas invāziju, Džonsons izteicās: "Mums Kremlim, Krievijai ir ļoti skaidri jāpasaka, ka tas būtu katastrofāls solis."

Džonsons uzsvēra nepieciešamību darīt Krievijai zināmu, ka invāzija Ukrainā Maskavai var izvērsties "sāpīga, vardarbīga un asiņaina". "Manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai cilvēki Krievijā saprastu, ka šī varētu būt jauna Čečenija," izteicās britu premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!