Foto: AP/Scanpix

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) izveidojusi īpašu vienību, kas nodarbosies ar Ziemeļkorejas kodolieroču draudu novērtēšanu, trešdien paziņojusi CIP.

Tā ir pirmā CIP vienība, kuras darbs koncentrēts uz vienu konkrētu valsti. Tajā apvienoti resursi no daudzām citām CIP nodaļām, un tās uzdevums ir analizēt informāciju par Ziemeļkorejas kodolieročiem un tālas darbības rādiusa ballistiskajām raķetēm, kas varētu apdraudēt Savienotās Valstis.

Tikmēr Phenjana, pēc visa spriežot, gatavojas savam sestajam kodolizmēģinājumam, kas ievērojami saasinātu spriedzi Austrumāzijā.

ASV nav izslēgušas iespēju izmantot militāru spēku, lai atturētu Ziemeļkoreju no kodolieroču tālākas attīstīšanas.

CIP preses pārstāvis norādīja, ka pārvaldei jāattīstās atbilstoši draudiem, ar ko saskaras ASV. Lai modernizētu un padarītu efektīvāku CIP darbu, 2015. gadā tika izveidoti desmit misiju centri. Šajās vienībās apvienojas cilvēki no dažādām CIP darbības sfērām, tostarp analītiķi, kiberdrošības speciālisti un operatīvie darbinieki.

"Korejas misijas centra izveidošana ļauj mums daudz mērķtiecīgāk integrēt un vadīt CIP centienus novērst Ziemeļkorejas radītos nopietnos draudus Savienotajām Valstīm un tās sabiedrotajiem," teikts CIP direktora izplatītajā paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!