Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īpašā prokurora Roberta Millera vadītā izmeklētāju komanda ir paudusi vēlmi runāt ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, turpinoties izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā un Trampa kampaņas iespējamo saistību ar Kremli, pirmdien pavēstījis kāds informācijas avots.

Nekādas detaļas tomēr vēl nav zināmas, tostarp šādas sarunas datums, jautājumu loks, kā arī tas, vai šāda intervija vispār notiks. Millera pārstāvis ir atteicies komentēt šo informāciju. Baltais nams tikmēr paziņoja, ka nekomentē informāciju, kas saistīta ar sarunām ar Milleru.

Trampa bijušais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns jau atzinis, ka melojis Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB). Flinnam izvirzītas apsūdzības nepatiesas liecības došanā par privātām sarunām ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, kurās runāts par Savienoto Valstu sankcijām pret Krieviju.

Millera izmeklēšana novedusi pie Trampa bijušā kampaņas vadītāja Pola Manaforta un Trampa kādreizējā biznesa partnera Rika Geitsa aizturēšanas. Viņiem izvirzītas apsūdzības par sazvērestību pret Savienotajām Valstīm un naudas atmazgāšanu. Aizturēts arī Trampa padomnieks priekšvēlēšanu kampaņas laikā Džordžs Papadopuls, kurš atzinies, ka melojis FIB izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!