Foto: Publicitātes foto
Vairāki desmiti ķīniešu strādnieku, kuri saindējās kompānijas “Apple” radītā viedtelefona “iPhone” ražošanas procesā, lūdz kompensāciju, ko nav nodrošinājis tiešais darba devējs – uzņēmējs no Taivānas, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

2010. gadā 137 strādnieki saindējās ar vielu, ko izmantoja telefona ekrānu tīrīšanai. Viņus savā rūpnīcā Sužou pilsētā nodarbināja "Apple" apakšuzņēmējs - kompānija "Vintek", kas pieder biznesmeņiem no Taivānas .

Tā vietā, lai tīrīšanai izmantotu etilspirtu, ticis lietots lētāks toksisks līdzeklis - "n-heksāns". Iznākumā strādniekiem sākās nopietnas problēmas ar veselību, dažiem pat ir radušās hroniskas saslimšanas.

Cietušie vērsās pie "Apple" vadības, lūdzot palīdzēt, jo  tiešais darba devējs  draud ar atlaišanu tiem, kuri pieprasa papildu naudu jau saņemtajām nelielajām kompensācijām.

"Apple" pārstāvji atsakās sniegt komentārus. Viņi gan savā 2010. gada darbības pārskatā ir atzinuši, ka incidents ir bijis un min, ka likuši apakšuzņēmējiem uzlabot darba apstākļus.

Šīs nav vienīgās problēmas ar ko "Apple" sastapās Ķīnā. Aizvadītajā gadā arī viņu apakšuzņēmējus skāra darbinieku pašnāvību vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!