ASV gaisa kara spēki zaudējuši sakarus ar bezpilota izlūklidmašīnu "Predator", kas veica lidojumu virs Irākas dienviddaļas, apstiprināja Pentagona pārstāvis pēc Irākas paziņojuma, ka tās pretgaisa aizsardzības spēki esot notriekuši ASV izlūklidmašīnu Irākas dienvidos.
"Bezpilotu lidaparāts "Predator" nav atgriezies no misijas virs Irākas dienvidiem, " sacīja Pentagona oficiālais pārstāvis Deivids Lepens. Viņš uzsvēra, ka visas pilotējamās ASV lidmašīnas ir bāzēs.

25 miljonus vērtais un deviņus metrus garais "Predator" ir elektronisko ierīču pildīts lidaparāts, kas uztur sakarus gan ar kontroles centriem uz zemes, gan mākslīgajiem pavadoņiem orbītā. Tā spārnu izpletums ir 16 metru. Bezpilotu lidmašīnas lidojumu nodrošina 55 speciālistu komanda.

ASV un mazākā mērā arī Lielbritānija parasti patrulē virs Irākas ziemeļdaļas un dienviddaļas, lai kontrolētu lidojumiem aizliegto joslu.

"Basras rajona pretgaisa aizsardzības vienība notriekusi lidmašīnu, kas veica spiegošanas misiju Irākas gaisa telpā," bija teikts Irākas informācijas aģentūras paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!