Naktī uz trešdienu Irākā, atgriežoties no Kiflas Hillas bāzē, apšaudīta Latvijas karavīru patruļvienība, cietušo nav.
Kā informēja Nacionālo Bruņoto spēku preses virsnieks Uldis Davidovs, Latvijas kontingenta karavīri turpina pildīt savus pienākumus, tas ir, patrulēšanu.

Pēc kontingenta komandiera teiktā, patlaban situācija Irākā ir uzlabojusies.

Kā informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, pēc aizsardzības ministra Ata Slaktera (TP) lūguma Latvijas kontingenta komandieris, pulkvežleitnants Igors Rajevs šodien telefona sarunā raksturojis situāciju rotas atbildības rajonā.

Viņš informēja, ka šodien apmeklējis Latvijas rotas izvietojumu Alhillas bāzē un pārliecinājies, ka situācija bāzes apkaimē ir stabilizējusies un šīs dienas laikā jauni incidenti nav reģistrēti.

Sarunas laikā ministrs interesējies par karavīru morālo stāvokli, kā arī atzinīgi novērtējis Latvijas karavīru augsto sagatavotību un spēju profesionāli rīkoties sarežģītās situācijās.

Slakteris pēc sarunas ar Latvijas kontingenta vadību norādīja, ka brīdī, kad sabiedrotajiem Irākā neklājas viegli, mūsu karavīru noskaņojums ir mierīgs un nosvērts.

"Latvijas karavīri turpina pildīt savus iepriekš uzdotos uzdevumus visos Latvijas kontingenta karavīru izvietojumos Alhillā, Babilonā un Bagdādē," teica ministrs.

Kā ziņots, Irākā sadursmēs starp koalīcijas spēkiem un irākiešu kaujiniekiem otrdien tika nogalināti aptuveni 12 amerikāņu karavīri, vairāki starptautiskā kontingenta kareivji, kā arī vismaz vairāki desmiti irākiešu kaujinieki un civiliedzīvotāji, tajā pašā laikā sadursmes dažādās Irākas pilsētās vēl joprojām turpinās.

Savukārt dumpīgais Irākas šiītu garīdznieks Moktada as Sadrs aicinājis kuveitiešus izdarīt spiedienu uz savu valdību, lai tā izraidītu ASV un citu valstu bruņotos spēkus no savas valsts, trešdien informē arābu satelītkanāls "Al Jazeera".

"Es aicinu mūsu kaimiņus kuveitiešus lūgt, lai amerikāņu un citu [valstu] bāzes tiktu aizvāktas un lai šī valsts varētu roku rokā ar mums cīnīties par šī murga un lielā Sātana aizvākšanu no Irākas, kuras tauta cieš no okupācijas," teikts as Sadra paziņojumā, kura kopiju demonstrēja "Al Jazeera".

"Jūs nevarat stāvēt klusu pēc šiem noziegumiem, un jums ir jāpalīdz jūsu brāļiem aizvākt terorismu no jūsu zemes," raksta as Sadrs.

Viņa paziņojumā teikts, ka Kuveitai, kas dienvidos robežojas ar Irāku, vairs nav nepieciešami amerikāņu spēki, jo Sadams Huseins jau ir gāzts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!