Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Irākas rietumos helikoptera avārijā dzīvību zaudējuši septiņi ASV karavīri, piektdien pavēstīja ASV aizsardzības amatpersona.

"Lidaparātā atradās septiņas militārpersonas, viņi visi, domājams, ir miruši," sacīja amatpersona, piebilstot, ka viņi visi bijuši ASV karavīri. "Tā bija rutīnas karaspēka transportēšanas operācija no Irākas uz Sīriju, nekas ārkārtējs."

Avarējis helikopters "Sikorsky HH-60 Pave Hawk", teikts Pentagona paziņojumā, kur arī norādīts, ka avārija, pēc visa spriežot, nav notikusi ienaidnieka aktivitāšu rezultātā. Par avāriju paziņoja līdzās lidojušā ASV helikoptera apkalpe, un negadījuma vietā ieradusies ātrās reaģēšanas vienība, kurā bijuši kā Irākas drošības spēku, tā starptautiskās koalīcijas pārstāvji.

Operācijā pret "Daesh", kas 2014. gadā sagrāba plašas teritorijas uz rietumiem un ziemeļiem no Bagdādes, ASV izmantoja gan helikopterus, gan lidmašīnas.

ASV bruņotie spēki Irākā sāka īstenot uzlidojumus pret "Daesh" 2014.gada augustā, bet vēlāk šī operācija tika paplašināta arī Sīrijas teritorijā. Bagdāde pagājušā gada beigās pasludināja uzvaru pār džihādistiem, tomēr islāmisti valstī joprojām spēj sarīkot asiņainus uzbrukumus. Vēl šomēnes uzbrukumu virknē valsts ziemeļos tika nogalināti 25 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!