Irākas Bēgļu lietu ministrija piešķīrusi 195 miljonus dolāru (88 miljoni latu) irākiešu bēgļu repatriēšanai no ārzemēm, svētdien vēsta laikraksts "Al Sabah".

Avīze, atsaucoties uz avotiem valdībā, raksta, ka šāds lēmums pieņemts ministrijas un premjerministra biroja sarunās par visu irākiešu bēgļu repatriēšanu.

Ministrija bija konsultējusies ar starptautiskajām organizācijām, lai izvērtētu bēgļu nodomus par atgriešanos dzimtenē, it īpaši no Sīrijas un Jordānijas.

Kā pavēstīja avoti, 94% irākiešu bēgļu norādījuši, ka vēlēsies Irākā atgriezties tikai tad, ja uzlabosies drošība un būs pieejamas darbavietas.

Līdz šim ministrija ir reģistrējusi aptuveni 10 000 irākiešu bēgļu atgriešanos, no kuriem 6000 dzīvo Bagdādē.

Avoti arī pavēstīja, ka ministrija izveidojusi divas jaunas nodaļas, lai pieņemtu atgriezties gribošo bēgļu pieteikumus.

Ministrija segs visus bēgļu atgriešanās izdevumus, atbrīvos viņus no muitas izdevumiem un sniegs finansiālu palīdzību kā kompensāciju par to, ka viņiem nācies bēgt no valsts.

Oficiālie statistikas dati liecina, ka bēgļu gaitās devušies vairāk nekā četri miljoni irākiešu, no kuriem puse apmetušies Sīrijā, bet vēl vairāk nekā 1,25 miljoni Jordānijā, Libānā un Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!