Foto: AFP/Scanpix
Irākā esošo ASV karavīru skaits ir lielāks nekā par to ziņots iepriekš, trešdien atklāja ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Oficiāli Pentagons ir ilgi uzsvēris, ka Irākā dislocēti apmēram 3500 ASV karavīri, kuru uzdevums ir apmācīt un apbruņot vietējos drošības spēkus, lai tie varētu cīnīties pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts").

Tomēr ASV karavīru skaits šajā Tuvo Austrumu valstī ir ticis palielināts līdz 3870, paziņoja Pentagona pārstāvis kapteinis Džefs Deiviss.

Irākas galvaspilsētā Bagdādē bāzētais ASV bruņoto spēku pārstāvis pulkvedis Stīvs Vorens norādīja, ka Irākā ir pat par vairākiem simtiem karavīru vairāk nekā minēja Deiviss.

Vorens teica, ka papildu karavīri ir normāla parādība karavīru rotācijas apstākļos, kad tikko ieradušies karavīri var pārklāties ar tiem, kuri vēl nav devušies prom.

Kopš 2011.gadā oficiāli beidzās Irākas karš ASV atvilka savus spēkus no šīs valsts. Kad 2014.gadā ASV vadītā koalīcija sāka veikt gaisa triecienus "Daesh", ASV prezidents Baraks Obama solīja, ka to sauszemes spēki operācijā nepiedalīsies.

Bruņotie spēki ir vienmēr uzsvēruši, ka ASV spēki Irākā nepiedalās kaujas darbībā.

Pentagons un ASV Aizsardzības ministrs Eštons Kārters pēdējo nedēļu laikā ir uzsvēruši nepieciešamību palielināt koalīcijas karavīru skaitu Irākā. Ministrs gan uzsvēra, ka joprojām ir jākoncentrējas uz vietējo spēku sagatavošanu.

Pentagons arī paziņojis par 50 cilvēku lielas īpašo uzdevumu vienības nosūtīšanu uz Sīriju, kur tiem ir jāsadarbojas ar kaujiniekiem, kuri cīnās pret "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!