Drīzumā tiks atklāta ziemeļu fronte Irākā, pirmdien preses konferencē Irākas ziemeļu pilsētā Erbilā paziņoja Kurdistānas Demokrātiskās partijas (KDP) preses pārstāvis Hušiars Zebari.
Zebari žurnālistiem paziņoja, ka ziemeļu frontei būs izšķiroša loma tālākā karadarbības attīstībā. Sīkāku informāciju viņš nesniedza.

Tajā pat laikā Irākas armija atvelk savas pozīcijas tālāk pie ar naftu bagātās Kirkūkas pilsētas, paziņoja KDP komandieris Abdularhmans Kavrini.

Kurdu sociāldemokrātiskās partijas pārstāvis Mohammads Hadži Mahmuds Irānas ziņu aģentūrai IRNA pavēstīja, ka kurdu spēki ir atbrīvojuši simtiem ciemu Irākas ziemeļos.

Viņš sacīja, ka ciemi tagad ir kurdu kaujinieku pešmergu kontrolē, taču norādīja, ka ir ejams ilgs ceļš līdz stratēģiski svarīgajām Mosulas un Kirkūkas pilsētām, kuras nepārtraukti bombardē koalīcijas spēki.

Koalīcijas uzlidojumi turpinājās pirmdien uz austrumiem no Mosulas. Irākas spēku pozīcijas valsts ziemeļos koalīcijas lidmašīnas ir spēcīgi bombardējušas pēdējas 10 dienas.

KDP amatpersonas paziņoja, ka tiks izveidota jauna komiteja, kurā ietilps ASV, Turcijas un Irākas kurdu partiju politiskās un militārās amatpersonas, lai apspriestos par nepieciešamību Irākas ziemeļos ievest Turcijas spēkus palīdzības sniegšanai koalīcijas spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!