Irāka svētdien apgalvoja, ka tās spēki notriekuši ASV un Lielbritānijas koalīcijas iznīcinātāju "Harrier" Irākas vidienē un helikopteru "Apache" Dienvidirākā. ASV spēku Centrālā pavēlniecība svētdien noliedza šo Irākas apgalvojumu.
Irākas informācijas ministrs Mohammads Saids al Sahafs preses konferencē paziņoja, ka iznīcinātājam "Harrier", kurus izmanto Lielbritānijas Karaliskie gaisa spēki un ASV Jūras kājnieku korpuss, trāpījuši Irākas valdošās partijas "Baath" spēki pie Kadisijas un tas eksplodējis gaisā.

Irākas civilās aizsardzības vienības atradušas "Harrier" pilota personas apliecību un lidmašīnas detaļas, sacīja ministrs.

Helikopteru "Apache" notriekuši cilšu kaujinieki Basras pilsētas rajonā un abi apkalpes locekļi gājuši bojā.

Ministrs sacīja, ka citos uzbrukumos irākieši iznīcinājuši četrus koalīcijas tankus un nogalinājuši tajos esošos amerikāņu un britu karavīrus.

Ministrs sacīja, ka koalīcijas spēki bombardējuši civilos Basras rajonus - "dārzeņu un augļu tirgu Hamdanas kvartālā, civilo Zeitunas kvartālu, naftas kompānijas "Naft al-Džunub" biroju un televīzijas studiju". Viņš neinformēja, vai šajos uzlidojumos ir gājuši bojā civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!