Irākas veselības ministrs Umeds Midhats Mubaraks ceturtdien paziņoja, ka pirms nedēļas ASV vadībā sāktajā karā ir nogalināti vairāk nekā 350 Irākas civiliedzīvotāju, ziņo informācijas aģentūra BNS.
"Lielākā daļa šo mocekļu un upuru ir bērni, sievietes un sirmgalvji, kuri nespēj sevi aizsargāt," preses konferencē Bagdādē angļu valodā teica ministrs.

Viņš arī paziņoja, ka vairāk nekā četri tūkstoši civiliedzīvotāju šajā karā tikuši ievainoti. Pēc Mubaraka teiktā, aizvadītās diennakts laikā uzlidojumos Bagdādē ir nogalināti 36 cilvēki.

Informācijas aģentūra LETA, atsaucoties uz Katarā bāzēto arābu satelīttelevīziju "Al Jazeera", ziņo, ka Irākas dienvidu pilsētas Basras bombardēšanā naktī uz ceturtdienu nogalināti un ievainoti vairāki desmiti civiliedzīvotāju, ziņo, kurai ir korespondents Basrā.

Telekanāls demonstrēja tās operatoru uzņemtu materiālu kādā pilsētas slimnīcā, kurā pastāvīgi tika ievesti ievainoti bērni, sievietes un veci cilvēki.

Naktī uz Irākas otro lielāko pilsētu koalīcijas spēki nometuši 500 kilogramu bumbu. Telekanāls apgalvo, ka bumbas kritušas uz pilsētas centru un apdzīvotajiem kvartāliem.

Pilsētā ar 1,5 miljoniem iedzīvotāju kopš 21.marta nedarbojas ūdens un elektroenerģijas padeve. Grupai Starptautiskā Sarkanā krusta un Pusmēness speciālistu trešdien izdevās par 40 procentiem atjaunot ūdens padevi, taču remonta darbus apgrūtina trūkstošās rezerves daļas ģeneratoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!