Foto: AP/Scanpix

Irākas Biādžas reģionā irākiešu spēki svētdien nogalinājuši "Daesh" mediju operāciju vadītāju Abu Muhamedu Furkanu, ziņo aģentūra "ARA News".

Irākas drošības spēku virsnieks Ali Daka paziņojis, ka Irākas armijas īpašo uzdevumu vienība ieņēmusi ēku, kurā slēpies Furkans, kā arī citi teroristu mediju darboņi. "Vismaz 20 "Daesh" mediju darbinieki un pārstāvji slēpās tajā ēkā. Operācijas laikā viņi visi tika nogalināti," paziņoja Daka.

Furkans atbildēja par "Daesh" mediju operācijām, ieskaitot "Daesh" propagandas video radīšanu. Viņš bija džihādistu "al Furkana" interneta video kanāla direktors, kā arī ietekmīgs valdes loceklis ar "Daesh" saistītajā ziņu aģentūrā "Amaq", kā arī džihādistu žurnālā "al Nabā".

Teroristu vidū Furkana nāve bijusi negaidīta, jo viņa atrašanās vieta vienmēr turēta lielā slepenībā.

Tomēr teroristu grupējuma novērotāji prognozē, ka lielu ietekmi uz "Daesh" propagandas aparātu viņa nāve neatstās, raksta "ARA News". Tiek lēsts, ka džihādistu grupējuma labā strādā vairāki desmiti ļoti profesionāli žurnālisti un propagandas meistari.

Turklāt "Daesh" vārdā informāciju visā pasaulē izplata ļoti daudz dažādu mediju un individuāli aktīvisti, un pat viena vai dažu informācijas kanālu sagraušana kopējo situāciju īpaši neietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!