Bruņotie nolaupītāji vēl nav devuši nekādas ziņas par to, kāds ir abu sieviešu, Simonas Pari un Simonas Toretas, liktenis, un kādi ir nolaupītāju pieprasītie izpirkuma noteikumi.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni otrdien noturēja ārkārtas ministru kabineta sēdi, un Itālijas ārlietu ministrs jau ir sazinājies ar arābu vadošajām amatpersonām, lūdzot pēc palīdzības.

Kopš 2003. gada marta Irākā ir tikuši nolaupīti jau vairāk nekā 100 cilvēki. Lielākā daļa no viņiem tomēr ir tikuši atbrīvoti, bet 25 ir gājuši bojā, tajā skaitā arī žurnālists no Itālijas Enzo Baldoni.

Nolaupīšana notikusi uzbrukuma laikā ēkai Bagdādes centrā, kurā apmetušās arī citas palīdzības sniegšanas organizācijas. Šīs ir pirmās sievietes, kuras tikušas nolaupītas, pirms tam gūstā neilgu laiku tika turēta kāda sieviete no Japānas.

Itālijas humanitārās palīdzības grupai „Tilts Bagdādei” uzbrukuši aptuveni 20 bruņoti kaujinieki. Līdz ar divām itālietēm kaujinieki sagrāba arī vienu sievieti un vienu vīrieti no Irākas.

Itālijas iedzīvotāji vēl joprojām sēro par 26. augustā nogalināto žurnālistu Enzo Baldoni, kurš gāja bojā pēc tam, kad Roma atteicās paklausīt teroristu noteikumiem izvest no Irākas savus karavīrus. Aprīlī noziedznieki nogalināja itāļu drošības sargu Fabricio Kvatroči.

Tajā pašā laikā Francijai vēl nav skaidru ziņu par diviem šīs valsts žurnālistiem, kuri arī atrodas Irākas kaujinieku gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!