Irāka trešdien paziņoja, ka notriekusi ASV bezpilota izlūkošanas lidmašīnu, un Irākas televīzija demonstrēja videomateriālu, kurā esot redzamas šīs lidmašīnas atlūzas. Saskaņā ar šīm ziņām tā ir trešā ASV bezpilota izlūkošanas lidmašīna, kas šogad zaudēta Irākā.
Pentagona amatpersona apstiprināja, ka lidojumā virs Irākas ir pazudusi ASV izlūkošanas lidmašīna "Predator", bet neapstiprināja, ka tā būtu notriekta.

Irākas televīzija trešdienas vakarā demonstrēja videomateriālu, kurā redzamas pārogļotas atlūzas un metāla gabals ar uzrakstu "ASV karaflotes īpašums", kā arī reaktora, spārnu un elektrisko vadu atliekas.

"Mēs šorīt tiešām pazaudējām vienu "Predator"," paziņoja ASV Centrālās pavēlniecības preses sekretārs Floridas štata Tampas pilsētā Deivids Lapans. ASV bruņotie spēki zaudēja kontaktu ar šo bezpilota lidmašīnu ap pulksten 12.45 pēc Latvijas laika.

Irākas valsts televīzija ziņoja, ka ASV izlūkošanas lidmašīnu, kas izlidojusi no Kuveitas, notrieca Irākas pretgaisa aizsardzības spēki virs Dienvidirākas ap pulksten 12.42 pēc vietējā un Latvijas laika.

Irāka ir ziņojusi par vēl divu ASV bezpilota izlūkošanas lidmašīnu notriekšanu šī gada 27.augustā un 11.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!