Irākas amatpersonas ir paziņojušas, ka drīzumā tiks slēgti robežpārejas punkti uz robežām ar Irānu un Sīriju, un tā ir daļa no drošības plāna, kas tiks ieviests, lai samazinātu vardarbības līmeni galvaspilsētā Bagdādē.
ASV atbalstīto drošības pasākumu kopumu pašlaik apspriež ASV Kongresa locekļi, raksta BBC.

Saskaņā ar jauno plānu Bagdāde tiks sadalīta desmit drošības zonās, un tas tiks darīts ar mērķi padzīt no pilsētas kaujiniekus un nelegālos imigrantus, kas varētu būt pievienojušies nemierniekiem.

Turklāt galvaspilsētā tiks izvietoti vairāki tūkstoši ASV karavīru, kas jau nosūtīti uz Irāku.

Līdz ar jaunā plāna izziņošanu izskanējusi informācija, ka radikālais šiītu garīdznieks Moktada Sadrs jau pirms vairākām nedēļām ir devies uz Irānu baiļojoties, ka drošības plāna ietvaros varas iestādes varētu vērsties arī pret viņu. Skeptiskāk noskaņotās amatpersonas gan nav pārliecinātas, ka Sadrs būtu pametis savas kaujinieku armijas vadīšanu, un, ja arī viņš ir izbraucis no valsts, tad drīz vien atgriezīsies.

Pagaidām nav zināms konkrēts laiks, kad tiks slēgti robežpārejas punkti uz Irānu un Sīriju, taču amatpersonas ziņo, ka tie būs slēgti 72 stundas, un vēlāk robežas tiks atvērtas tikai daļēji. Papildus tam Bagdādē izsludināta komandantstunda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!